Buna dimineata badmintonule romanesc! Pentru a cata oara???

October 14, 20190

Si a fost si Romanian Youth Open U9|U11|U13|U15 – Piatra Neamt, 2019.

Un titlu simplu pentru acest articol, intrucat badmintonul romanesc are iarasi o generatie de jucatori talentati, are iarasi energie de la baza. Daca in ultimul an acest lucru a fost confirmat de rezultatele internationale ale juniorilor U13, iata ca acum sportul nostru reuseste sa spuna buna dimineata si prin evenimentele pe care inimosii sai promoteri le organizeaza.

Primul turneu cu anvergura internationala destinat copiilor juniori, conceput ca proiect si lansata ca idee la sfarsitul anului 2018, de catre fostul management al Federatiei Romane de Badminton, dintr-o nevoie oarecum naturala de a oferi in primul rand comunitatii locale aflata in crestere de jucatori si nevoie de recunoastere internationala. In ultimii ani, prea multe zeci de jucatori romani au batut mii de kilometri spre turnee similare din tarile vecine Romaniei, trimitand sute de mii de euro in bugetele vecinilor nostri (mult mai abili si experimentati  in asemenea evenimente, fireste). Iata ca s-a putut si la noi si nu oricum ci intr-un fel comparabil cu cele mai titrate evenimente de profil din tarile cu traditie in acest sport.

Meritele apartin unui nucleu de oameni inimosi coordonati de domnul profesor de educatie fizica Andrei Ursache si reuniti sub egida unui club privat de badminton in fata caruia, noi – cei de la Armada, ne inclinam. Pentru ca stim cat este de diferit (nu de greu) sa faci antrenorat de badminton dupa orele de serviciu, sa platesti pentru fiecare ora de acces in sala, sa iti investesti din timpul dedicat familiei si casei unei pasiuni care are drept singur scop final – sentimentul de implinire si de recunoastere al unui copil.

Domnul Andrei Ursache si echipa lui au mers la turnee internationale similare, au vazut, au notat, au pus intrebari, au ascultat, au invatat, si iata ca au reusit sa puna in practica un format de concurs cu aspect occidental, cu participare valoroasa din Anglia, Moldova si Ucraina, chiar de la prima editie. Sigur, publicarea pe calendarul oficial al Badminton Europe (lucru facut de fosta echipa de conducere FRB) a facut ca despre Romania sa se auda si in lumea turneelor de copii. Ramane de vazut daca si pentru alte initiative private similare, noua conducere va avea aceeasi capacitate manageriala.

Big like si pentru autoritatile locale nemtene, pentru oamenii de afaceri locali implicati in sustinerea evenimentului. Piatra Neamt ne-a placut! Mai vrem!

Jucatorii au avut bucuria jocurilor. Faptul ca regulamentul de concurs a iesit de sub cel oficial FRB a condus la eliminarea mizei punctelor din clasamentul intern, pe scurt, turneul atingandu-si complet tinta, aceea de a invita sportivii sa isi testeze limitele contra diversilor adversari superiori, in final facand cu adevarat propaganda sportului cu fluturas.

Asadar…

Buna dimineata din nou, badmintonule romanesc!!! Te-ai trezit din nou in 2019, doar pentru a adormi la loc sau pentru a iti construi viitorul, caramida cu caramida?

Buna dimineata din nou, dragi edili, consilieri, primari, viceprimari, prefecti, subprefecti, directori, sefi de serviciu(i), ministri, secretari de stat, senatori, deputati, sefi de cabinete, etcetera!!! Cand veti realiza ca daca veti investi mai mult in sport veti cheltui mai putin pe medicamente si tratamente?

Cristian Turcu, 14.10.2019

Photo credit: Corina Dan, 14.10.2019

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!