HomeDespre noiIstoria clubului

Înființat în 2014, ACS ARMADA SUD, este unul dintre cele mai ambițioase cluburi de badminton juniori, din țară.
https://badmintonarmada.ro/wp-content/uploads/2019/04/Fluturas-istoric.jpg

2014
Anul înființării

Asociatia sportiva ARMADA SUD SPORT CLUB BUCURESTI a luat fiinta in anul 2014, in Bucuresti, prin initiativa comuna a patru iubitori de badminton: Ionica Iordan, Gina Iordan, Georgiana Ilie si Adrian Ilie. Scopul initial al clubului era de suport pentru trecerea la seniorat a sportivilor juniori legitimati ai Clubului Sportiv Scolar nr. 6. Ulterior, in 2015 din viziuni diferite asupra managementului sportiv al jucatorilor, in actionariatul clubului au mai ramas doar Georgiana si Adrian Ilie. Din 2015, in conducerea clubului, dezvoltarea sectiei de badminton a fost preluata de catre Cristian Turcu. Clubul a devenit astfel o entitate complet privata si independenta, evitand statutul de satelit al vreunui club departamental de stat.
Sub egida ACS ARMADA SUD isi mai desfasoara activitatea in mod independent comunitati de atletism, baschet si fotbal.

2016
AFILIERE LA FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE BADMINTON

In 2016, sectia de badminton si-a obtinut afilierea la Federatia Romana de Badminton, fiind membru cu drepturi depline. Cristian Turcu este membru al Comisiei pentru Dezvoltare din cadrul Federatiei, din luna iunie 2017.
Dincolo de formalismele necesare infiintarii si functionarii de jure, debutul de facto al clubului prin instituirea unui program riguros de antrenamente, prin cooptarea spre initiere sau dezvoltare a unor noi sportivi a inceput in toamna anului 2015. Prima sala in care au inceput antrenamentele a fost cea a Scolii Speciale nr. 4, cu o sala cu o capacitate de numai un teren, pe care noi am numit-o „laboratorul secret”. In „laboratorul secret”, timp de 4 luni, la ore aproape imposibile, au inceput pregatirea sportivii Simina & Calin Turcu, Alexandra Oancea, Eliza Badea, Horia Stan, Mihai Visanescu, Raluca Naghi.
Apoi, din luna februarie 2016, activitatea s-a mutat in sala de sport a Liceului Teoretic Radu Popescu din Popesti Leordeni. De la cei 7 sportivi curajosi ai clubului, pe parcursul anului 2016, numarul de sportivi a crescut pana la 18, in marea majoritate fiind copii noi intrati in sistemul de pregatire specifica. De asemenea, comunitatea a crescut si prin adoptarea de jucatori amatori, in general parinti sau insotitori ai sportivilor, astfel incat la inceputul lui 2017, numarul mediu de badmintonisti prezenti la o sedinta de antrenament ajungand la 24-26, dispusi pe 5 terenuri de joc.
https://badmintonarmada.ro/wp-content/uploads/2019/01/BADMINTON_logo_black_transparent_RGB-e1548590003689.png
https://badmintonarmada.ro/wp-content/uploads/2019/01/Armada-Sud-evolutie.png

2017 - 2018
Timpul dezvoltării și extinderii

In 2017, clubul si-a extins spatiul de antrenament in cadrul salii de 4 terenuri a Liceului Tehnologic Dacia din Bucuresti. Aici au debutat si sedintele de pregatire fizica individuala tinute de preparatorul fizic Andrei Antonescu – responsabilul sectiei de atletism. Din vointa administratiei locale a sectorului 4, din luna februarie 2018, activitatea in sala Dacia a fost sistata, fiind suplinita apoi de accesul in sala de sport a comunei Frumusani, jud. Calarasi.
Cu incepere din luna martie 2018, badmintonul a inceput sa fie practicat in premiera in judetul Calarasi, 3 ore pe saptamana, aici avand loc printre cele mai reusite sesiuni de antrenament, tehnic si fizic. Sala din Frumusani, desi in afara Bucurestiului, se dovedeste a fi o varianta excelenta de inlocuire pentru salile bucurestene dificil de accesat pentru un club non-departamental. In Frumusani, badmintonul a fost mai usor de sustinut de autoritati decat in Sectorul 4 al Bucurestiului.

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!