Badminton Armada Survival Camp – August 2023, Frumusani

August 6, 20230

Fiind manati de a face mereu un pic mai mult si un pic diferit lucrurile, suntem iata gata de startul celui de-al doilea cantonament intensiv organizat de clubul nostru. L-am denumit “Survival Camp” pentru ca ne dorim sa il facem un eveniment de pregatire memorabil, in cel mai pur sens de pregatire tehnica si fizica. Daca in 2022, aveam 18 inscrisi la dispozitia echipei tehnice coordonate de antrenorul indonezian Niusa Pound, iata ca in 2023 avem 21 de sportivi gata de a isi ridica nivelul. 

Sportivii vor avea ocazia sa faca parte din istoria de antrenor debutant a lui Calin Tudor Turcu – sportiv cu carte de vizita in badmintonul romanesc. Calin si-a acumulat experienta din participarea la numeroase camp-uri internationale, alaturi de sportivi si antrenori straini, iar ultimii doi ani in care a avut doi antrenori asiatici cu care a lucrat indeaproape l-au transformat intr-un potential antrenor, asa cum nu sunt alte exemple inca in tara. Noi ne dorim ca exemplul lui Calin sa inspire si alti jucatori, care sa ia calea antrenoratului, pentru a intoarce catre altii copii, ceea ce ei au primit. Este un pariu indraznet, pe care ni-l asumam cu tarie, iar faptul ca 21 de jucatori din 6 cluburi din tara si-au pus in calendar o saptamana la Frumusani, ne arata ca se poate si la noi.

Calin va fi secondat de antrenorul de atletism Andrei Antonescu, o cunostinta mai veche a copiilor de la noi din club. Andrei este un profesor de educatie fizica pasionat de calitatile badmintonului si el va coordona sesiuni separate de pregatire fizica, cu obiectiv pe agilitate, coordonare si explozie.

Ca in toate exemplele vazute pana acum, si in acest cantonament vor fi 2 sesiuni pe zi, in care se va lucra cu racheta in mana, in sala, in teren, la intensitate si viteza normale pentru perioada de acumulare in care se afla sportivii.

Urmariti postarile din retelele sociale! Cereti feedback-ul jucatorilor participanti la cantonament! Este timpul unor noi metode de pregatire, este timpul unor noi oameni in badmintonul  romanesc.

#Haicasepoate

 

Cristian Turcu

06.08.2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!