Se poate si la noi, “ca afara”: primul cantonament intensiv Badminton Armada!

August 9, 20220

              Prima saptamana din august a fost una nu atat de incinsa meteorologic cat din punct de vedere al pregatirii pentru badminton, in interiorul bazei sportive “Badminton Armada Arena”.  Intentia clubului a fost sa realizeze un eveniment in mijlocul perioadei de pregatire specifica de vara – inspirat din modelele vazute la cluburi din strainatate. Faptul ca baza sportiva ofera conditii de pregatire pentru badminton absolut unice in Romania nu putea sa ramana neofertat jucatorilor si antrenorilor romani. Promovarea lui a avut impact si luni 01 august la ora 9:00 erau aliniati 23 de jucatori carora pe parcursul saptamanii li s-au mai adaugat 3. In primele 3 zile au fost prezenti la sesiuni si 3 sportivi din Ungaria, aflati la sfarsitul unui stagiu prelungit de pregatire la #thebadmintonplaceinBucharest de cca 6 saptamani. Ceea ce a fost remarcabil si pentru asta multumim inca odata public celor care i-au incurajat, a fost prezenta sportivilor din orase ca Baia Mare, Piatra Neamt, Timisoara, Brasov, Bistrita-Nasaud, Botosani. Din Bistrita, de exemplu, am primit vizita unei inimoase familii badmintonisti incepatori care isi doreste sa debuteze cu primul club de badminton in orasul lor!

                Sportivii au fost separati pe grupe valorice si s-a lucrat in mod individualizat, pe nivelul fizic si tehnic al fiecaruia. Partea de antrenament tehnic in terenul de badminton a fost coordonata de antrenorul principal al clubului – Christopher Niusa Pound, iar componenta fizica a fost impartita in doua parti, una sub coordonarea lui Andrei Antonescu (viteza, agilitate, anduranta) alta sub controlul lui Aurel Nita (stretching, forta, mobilitate, recuperare). Practic, timp de 6 zile sportivii au fost intr-un maraton fizic si tehnic cu intensitate crescanda, iar in ultima zi si-au masurat fortele si acumularile intr-un turneu amical.

                 Sesiunile de “court training” au fost axate pe ideea de imbunatatire sau chiar reforma totala a modelului de deplasare in teren. Vedem cu totii ca sportivilor nostri de la un nivel incolo (U17) le scade competitivitatea iar una din cauze este exact modelul de deplasare in teren. Din acest cantonament, cei interesati au putut sa invete si sa aplice modelul de deplasare cel mai eficient din acest moment in badmintonul de inalta performanta. Noi am dorit sa ii invatam si credem ca am reusit, dupa feedback-ul primit de la fiecare si le dorim succes si ambitie in a il exersa si a il pune in practica!

                Asadar, a fost un maraton badmintonistic de pregatire si de acumulari consistente, in conditii tehnice si logistice foarte bune. Baza sportiva a oferit conditii nebanuit de prielnice prin pozitionarea intr-o zona verde a capitalei, aproape de metrou sau de restaurant cu autoservire, la preturi corecte. De asemenea, expertiza tehnica antrenorala s-a dovedit a fi de nivel international, fiind unele momente in care copiii pur si simplu nu vroiau sa mai plece din sala! 

               Pentru anul viitor, ne propunem sa imbunatatim modelul de cantonament prin formarea a grupe distincte de pregatire, ca nivel si perioada: incepatori si intermediari (Badminton Armada Brave Camp) si avansati (Badminton Armada Survivor Camp!

               Intre timp, ne dorim sa fim sanatosi si sa ne intalnim cu bine in competitiile care deja bat la usa!

Cristian Turcu

09.08.2022

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!