HAI ROMANIA!!! La Campionatul European pe banii parintilor! Sa nu te superi pe noi statule roman!!!

July 28, 20212

Dupa viile declaratii ale performerei noastre olimpice – Ana Maria Popescu, in emotia colectiva generata de adevarurile crude si raspicate spuse si care au iata sute de mii de vizualizari, incercam si noi – cei din micro-lumea badmintonului romanesc sa livram niste informatii relevante, pentru ca in luna septembrie 2021 bat la usa Campionatele Europene U17 pe echipe si individuale:

Asadar, cifre seci:

4 680 euro (8 nopti) = costuri totale de cazare si masa pentru 7 sportivi plus 1 antrenor 

450  euro = taxa de participare pentru echipa Romaniei => 65 de euro per sportiv (a se citi parinte)

85 euro = taxa de participare pentru competitia individuala.

100 euro = costuri de testare antigen/PCR

60 euro = costuri individuale de transport

50 euro = costuri minimale de echipament textil reprezentativ, cu tot cu inscriptionare – pe tricou va scrie numele sportivului si al tarii.

Total minimal individual: 1027 euro! Nu mai punem in calcul miile de euro pentru materiale consumabile (mingi de joc, incaltaminte si textile, cordaje, grip-uri), alimentatie specifica, recuperare medicala, inchiriere de sala de joc, cheltuielile pentru deplasarile internationale facute pentru a acumula punctaje, etc.

Toate acestea pentru “a alimenta visul” – asa cum vorbea din adancurile sufletului, Ana Maria Popescu, unor copii care fac badminton de performanta de 10 ani, care pentru fotografia cu steagul Romaniei de la Campionatul European au lasat la o parte toate tentatiile copiilor moderni, nu si-au petrecut zilele la mall, au muncit mii de ore in cantonamente solitare, si-au supus corpul unor presiuni greu de explicat celor necunoscatori. 

Este FARA PRECEDENT ca la Campionatul European pe Echipe, taxa de participare sa fie platita de parinti!!! Sigur, acesta este un efect al desfiintarii de facto a Federatiei Romane de Badminton, insa o cauza majora si directa este pasivitatea si incompetenta prea-multilor delegati ai MTS pentru aceasta structura.  

Pana acum, draga stat si guvern roman, totul din banii parintilor – parinti care si-au sacrificat viata personala unificandu-si trairile cu cele ale copiilor, drenand tot bugetul familial pentru visul copiilor.

Asadar, despre ce vorbim drag stat si guvern roman??? Sunt generatii peste generatii de sportivi la care avem acelasi scenariu, de decenii: nu sunt bani pentru sali de sport, nu sunt bani, pentru salarii si pregatire antrenori, pentru cantonamente, pentru echipamente, totul numai din banii parintilor!!! In cazul badmintonului, este finalul in acest moment, este cam ultima generatie de sportivi (altii nu mai vin din urma!!!) care sa fie in stare sa se califice la un Campionat European! Nu mai vin din urma nici sportivi si, ce sa vezi… implicit, nici parinti care sa finanteze. Pe logica asta, in maximum 3 cicluri olimpice, nu mai vor fi posibile clinciuri spumoase intre sportivi si ministri ai sportului, pentru ca nu vor mai fi … sportivi!!! It’s gonna end soon!!!

Probabil ca acest articol nu va ajunge la ministrul sportului sau la ministrul de finante sau la primul-ministru, sau la presedintele tarii. La ei ajung alte informari si alti “oameni de bine”. Masinile de serviciu au plinul facut mereu, soferii sunt cu arma de picior, isi asteapta vremelnicii demnitari mereu cu motorul pornit, in imprimante este hartie, in frigidere sunt ape minerale pregatite pentru protocol. Stocul de foarfeci si panglici este mereu aprovizionat tot asa cum este aprovizionat si stocul de lacrimi al sportivului care se reprezinta pe el insa din ce in ce mai putin tara sa. E ok, treaba merge… dar stim cu totii – cei de jos, ca nu e asa!!!

Felicitari Anei Maria Popescu dar si tuturor celor care au reusit sa se califice la TOKIO 2020! Suntem cativa nebuni, patrioti, cu inimile alaturi de voi, in toate sporturile din Romania!!!

HAI ROMANIA!!!

Cristian Turcu

28.07.2021

 

2 comments

 • Alina

  July 28, 2021 at 1:11 pm

  Bine spus! Dureros, dar adevărat!
  Și totuși, sportivii merg înainte, se zbat pentru a obține rezultate cât mai bune pentru țara asta, nu doar pentru ei. Și se mai trezesc câte unii, din confortul canapelei, să comenteze rezultatele nesatisfăcătoare ale sportivilor noștri…

  Reply

 • Horia Rusu

  July 28, 2021 at 3:11 pm

  Un minister care ar trebui să coboare de acolo din cer și pe pământ. Sa miroasă transpirația sportivilor, sa stea treaz nopți întregi în locul părinților, sa-si înălbească părul ca al antrenorilor…Doar imaginație…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!