Un nou fluturas de badminton pe harta Bucurestiului – Complexul Aqua Sport

February 8, 20211

A doua luna din anul de gratie 2021, aduce iubitorilor de badminton din Bucuresti o veste buna, intr-un moment mare de presiune pandemica. Este vorba de deschiderea pentru badminton a uneia din salile aflate in administrarea societatii Aqua Sport din sectorul 3, Bucuresti. Complexul ultramodern si spatios include un bazin de inot, doua sali polivalente suspendate – cu o capacitate de 7 terenuri fiecare, precum si un teren sintetic de fotbal, aflat pe acoperisul cladirii.

O zicala budista spune ca “atunci cand nu mai ai nicio posibilitate, in realitate ai o infinitate de oportunitati”! In perioada in care salile de sport gestionate de scoli sau de autoritatile locale stau cu lacatele puse sau sunt destinate activitatilor de vaccinare in masa, singurele spatii disponibile sunt cele administrate privat, transparent, legal. Aceste spatii sunt singurele care reusesc sa se autosustina in aceasta perioada, intrucat ele nu depind de bugetele de stat.

Dincolo de discutia cu salile, probabil cea mai mare oportunitate pentru promotorii badmintonului in mod special, adusa de situatia sanitara actuala este evidenta: din ce in ce mai multi oameni au realizat ca miscarea fizica este la fel de importanta precum celelalte nevoi esentiale umane. Este ca si cum trebuie sa iti satisfaci o nevoie fiziologica, iar alocarea unui buget pentru activitati sportive, exact cu aceeasi importanta ca bugetul pentru alimentatie, este evident mai productiva si mai sanatoasa, decat consecintele. Mai mult, badmintonul este unul din sporturile in care nu se favorizeaza conditii de transmitere ale virusilor. Dupa un an de zile de experienta, am realizat ca oamenii nu dau si nu i-au virusul in timpul goanei eclatante dupa fluturas!

Proiectul arenei sportive este spectaculos iar “vadul” ei este pe masura. Pe langa activitatile celor mai prestigioase cluburi de baschet, handbal, volei, arte martiale, inot, fotbal, din capitala, avem iata si badmintonul alaturat – ca optiune pentru cele cateva de mii de potentiali sportivi juniori din zona limitrofa. Complexul este inconjurat de cea mai mare scoala gimnaziala din Romania, scoala, unde odata cu revenirea la cursuri fizice din 08.02.2021, elevii s-au intrebat pentru prima data “ce-o fi cu liniile astea multe si portocalii de pe jos?” :).

Pentru inceput, primele ore disponibile pentru badminton, la sala AQUA vor fi posibile sambata, intre orele 13:00 – 15:00. Cu timpul, speram sa marim numarul de pozitii, de o maniera sustenabila. De asemenea, cu timpul, speram ca de aici sa provina si primii performeri juniori pregatiti de tinerii antrenori debutanti – performeri ai comunitatii Badminton Armada. Va fi o provocare interesanta, lansadu-i atat spre antrenorat cat si spre managementul unei sali, pe cei care vor si pot sa faca din asta o viziune de viata – model, conform sloganului insusit deja: #PrinPasiuneSprePerformanta#InViata

Asadar, “Love all / ready to play!  Play!!! “, din 12.02.2021!

 

Like&Share pentru fanii nostri!

Cristian Turcu, 08.02.2021

Fotocredit: arhiva personala

 

 

One comment

  • Alina

    February 8, 2021 at 4:41 pm

    Foarte frumos spus! ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!