FRB Vis si realitateBadmintonul romanesc in epoca „Vis si realitate”. Intrebari cu raspuns … inclus!

octombrie 8, 20200
https://badmintonarmada.ro/wp-content/uploads/2020/10/06d1fcd210d144f05d83f6626eba7407.jpg

Din 20 iunie 2019, adica de mai bine de un an, badmintonul romanesc a intrat intr-o era noua. Dupa demisia fostei presedinte – doamna Animona Hutu, au fost organizate alegeri noi la care a fost depusa o singura candidatura. Singurul candidat a castigat fotoliul si responsabilitatea celei mai inalte functii din badmintonul romanesc „la potou”, alegerea sa stand doar sub semnul intrunirii cvorumului necesar desemnarii.

Istoria arata ca marii conducatori se arata mai cu seama in perioade nefaste, in seceta, razboi, recesiune, pandemie, si mai putin in perioadele economice insorite. Am avut in badmintonul cat si in contextul social-economic romanesc din ultimul an si jumatate atat perioade insorite cat si vremuri innorate. Unde suntem astazi? Inca nu a venit Revelionul, ca sa facem bilantul oficial, nici nu mai este cazul sa asteptam. Asta pentru ca „le – reve”-ul invocat in promisiunile fara numar care curgeau inaintea alegerii cu cvorum la limita, ne-a linistit pe toti, jucatori copii si seniori, antrenori, parinti, furnizori de echipamente, organizatori de competitii, arbitri. Visul s-a transformat in … cosmar. Cosmarul in care toate lucrurile de care a fost acuzat fostul Birou Federal, fostul secretar general, nu numai ca nu s-au probat, dar s-au intamplat si mai dihai, vorba proverbului.

Asadar…

Stiati ca? Bugetul alocat prin finantare publica de catre MTS catre FRB pentru exercitiul 2020 a fost de 300 000 RON?

Stiati ca? La finalul lunii februarie, un anumit „consilier” al presedintelui FRB cauta de zor auditori contabili prin Bucuresti pentru o viza contabila „nevinovata”, in locul fostei contabile FRB care a demisionat?

Stiati ca? Nu se stie nimic despre depunerea bilantului contabil anual pe 2019 la data limita de 31.07.2020. conditie sine qua non pentru a primi finantare MTS si pentru a functiona fiscal in fata ANAF?

Stiati ca? Au fost anuntate si programate si anulate nu una ci 2 (doua) sesiuni de alegeri generale ordinare in ultimele 9 luni, informarile de renuntare fiind facute in pripa, ultima chiar sambata la 12.54 – fata de termenul de luni, ora 17:00? Stiati ca oamenii si-au facut rezervari, concedii, cazari, bilete de avion, etc, degeaba?

Stiati ca? Secretarul general si presedintele FRB nu au fost dispusi sa probeze conformitatile inscrierilor propriilor candidaturi la ultima sesiune „trantita” si ea, de alegeri?

Stiati ca? Din data de 13.06.2020, mandatele membrilor inca nedemisionari ai BF, precum si ai presedintelui si vicepresedintelui FRB nu mai sunt active?

Stiati ca? Atat presedintele actual cat si secretarul general si singurul membru neplecat din BF au fost invitati sa comunice pe Zoom cu majoritatea reprezentantilor cluburilor active din Romania si au refuzat?

Stiati ca? Din luna iulie anul trecut, noi – cluburile active cu juniori pe bune, nu am mai putut legitima vreun sportiv, usa FRB fiind mereu inchisa?

Stiati ca? Nu are cine sa raspunda de la FRB in legatura, de exemplu cu proiectul MTS de recompensare cu vouchere de echipament pentru sportivii nou legitimati?

Stiati ca? Desi au fost solicitari explicite scrise, inca din luna iulie 2020 pe emailul FRB despre intentia sau modul de abordare al competitiei CE Juniori 2020, FRB nu numai ca nu a raspuns, ci doar s-a marginit sa favorizeze prezenta a doar doi sportivi la aceasta competitie? Sportivi alesi pe criteriul „cine da email de participare mai repede, haideti ca uitati ce spune Badminton Europe, trebuie sa dam numele pana maine la ora 12:00”. Romania are cel putin 8 jucatori U19/U17 care pot sa faca fata acestui turneu, sportivi care, supriza – doamna Nicolae, s-au pregatit chiar toata vara! Cum dispuneti alocarile banilor din contul FRB atata timp cat ati avut o vara la dispozitie sa organizati aceasta participare la europenele de juniori, chiar si cu restrictiile de pandemie. Oare cum toate celelalte federatii europene au reusit sa faca in asa fel incat sa isi trimita sportivii de varf la singura competitie fanion ramasa in an si FRB  nu a reusit, in conditiile in care are buget!?

https://www.tournamentsoftware.com/sport/players.aspx?id=15B19B5D-2BD0-4A3D-8E15-00C3B7991EAE&c=ROM

Stiati ca? Cei doi sportivi merg pe banii lor la CE Juniori, dar FRB anunta ca va premia doar rezultatele „deosebite” Cum definim „deosebite”?

Stiati ca? Taxa de penalizare administrativa Badminton Europe aplicabila FRB pentru inscrierea si neparticiparea echipei la CE Juniori Echipe este de 1000 euro? Cine plateste?

Stiati ca? MTS a suspendat contractul de finantare al FRB din motive regasite in intrebarile nu chiar retorice de mai sus?

Stiati ca? In luna octombrie 2020, FRB are planificate 2 (doua) cantonamente pentru loturi nationale si chiar si un curs de perfectionare antrenori? Si asta in paralel cu concediul de odihna al secretarului general?

Stiati ca? Actualul secretar general a fost numit si angajat cu norma intreaga cu incalcarea normelor metodologice de angajare in sistemul public?

Stiati ca? Chiar inainte de izbucnirea pandemiei, FRB contractase sala din complexul UTCB – Tei (gurile rele vorbesc despre o chirie pe masura nivelului managerial – de vrei 3 ori mai mare decat media pietei, dar asteptam publicizarea acestui contract, tot asa de prompt cum au fost publicizate primele „descoperiri”) pe modelul de business impamantenit in Romania postdecembrista? Adica statul plateste si incaseaza privatul, dar nu orice privat ci cel „perfectionat”!

Stiati ca? Toate deciziile luate de „Comitetul Executiv” sunt lovite de nulitate juridica, nefiind girate de un Birou Federal intrunit statutar?

Stiati ca? La CN U15 & Seniori 2019 de la Timisoara, au aparut inscrisi in competitie si legitimati fictiv, spre a da drept de vot cluburilor Aerosquash Bucuresti, April Lajos Brasov, Supersport Baia Mare, Petrache Triscu Craiova, jucatori cvasi-debutanti din orasul Timisoara?

Stiati ca? FRB a pierdut procesul intentat de reprezentantul FZ FORZA, fiind „reprezentat” in instanta de acelasi omniprezent „consilier” care a motivat cu cauze „medicale” lipsa la citatie a presedintei FRB. FRB nu a prezentat instantei vreo contra – argumentatie probata, ci doar acuzatii publice la adresa furnizorului, lipsite de vreun temei real si chiar amenintari scrise cu „deferirea catre organe de ancheta penala”.

Stiati ca? Exista cluburi carora li s-a cerut sa trimita delegatii „in alb” pentru sprijinirea actualei conduceri FRB?

Stiati ca? Pe perioada starii de urgenta cluburile nu au primit pe canalul oficial de comunicare FRB decat email-uri de tip FYI din comunicarile guvernamentale?

Stiati ca? Desi este tehnic si legal posibil si a avut si buget la dispozitie, FRB inca nu a reusit sa organizeze vreun turneu national in acest an?

Terminam seria de intrebari cu una chiar retorica:

Stiati ca? Pe verso-ul cartii de vizita primita in mod fals curtenitor de subsemnatul la pachet cu zambetul prezidential, la Frumusani, in iunie 2019 este trecut sloganul „Do the right thing and do the thing right!” ???  Hmm, right indeed!!!

Plus multe altele… Din fericire pentru cei care inca traiesc cu speranta in Romania ultimilor 30 de ani, iata putem sa ne exprimam liber si sa actionam liber. Din nefericire, inca avem oameni intre noi care sunt sedusi de modelul „Belarus”.

Din fericire, inca mai vin parinti cu copiii de manuta la badminton, pe ici pe colo.

Din nefericire, de jucatorii formati dupa mii de ore de antrenament si zeci de mii de euro investiti in nivelul lor, cu siguranta nu ii pasa cuiva de la etajul 7 din Vasile Conta. FRB a ajuns o forma fara niciun fel de fond, o frana, un forum al minciunilor si manipularilor, al tepelor si scandalului. Cui foloseste asta, iata o intrebare cu adevarat tare!

Inchidem cu mentiunea ca dreptul la replica este subinteles in mod explicit.

Poate iese totusi soarele si pe strada noastra!

Cristian Turcu, 08.10.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!