Mici curiozități din badminton

March 18, 20200

Dragi pasionați ai jocului cu mingea de pene, vă prezentăm în cele ce urmează, câteva mici curiozități și recorduri din frumoasa lume a badmintonului, astfel:

  1. Cei mai mulți participanți la un schimb de mingi: recordul pentru cei mai mulți participanți la un rally, a fost de 123 de persoaneși a fost înregistrat de Meath Badminton Association (Ireland), în orașul irlandez Navan, Meath county, la data de 21 noiembrie 2014. (Sursa: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/most-participants-in-a-badminton-rally)
  2. Cea mai rapidă lovitură înregistrată într-un meci de badminton (masculin): 426 Km/h este recordul pentru cea mai rapidă lovitură înregistrată în cursul unui joc de badminton masculin, și îi aparține jucătorului danez Mads Pieler Kolding. Recordul a fost înregistrat în localitatea Bangalore din India, la data de 10 ianuarie 2017, în cadrul unui meci de Premier League, Mads Pieler Kolding, jucând pentru echipa  Chennai Smashers. (Sursa: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/fastest-badminton-hit-in-competition-(male)).
  3. Cel mai lung maraton de badminton (la dublu) – recordul pentru un maraton de badminton, este de 23 de ore și 25 de minute, și aparține jucătorilor Watkins Fessal (UK), Sue Dickson (UK), Sandor Jakovics (Hungary) and Krisztina Ihaszy (Hungary), care au jucat badminton (dublu) timp de 23 de ore și 25 de minute. Recordul  a fost înregistrat în 12-13 octombrie 2014 în Tampa, Florida,SUA. Toți cei 4 jucători locuiesc în Florida, și se întâlnesc frecvent la antrenamente și competiții. (Sursa: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/longest-marathon-playing-badminton-doubles).
  4.  Cea mai lungă jonglerie cu 4 mingi (fluturași) deodată – recordul pentru cel mai lung timp de a controla/jongla cu 4 mingi deodată, cu racheta de badminton, este de 5 minute, și îi aparține lui Yang Ziyi (China), record înregistrat în Guangzhou, Guangdong, China, la data de 3 iulie 2019. (Sursa: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/484000-longest-time-to-control-four-shuttlecocks-with-a-badminton-racket)
  5. Cele mai multe titluri câștigate de un jucător de badminton, la simplu masculin, într-un sezon – recordul pentru cele mai multe titluri câștigate de un jucător de badminton, la simplu masculin, într-un singur sezon, îi aparține jucătorului japonez Kento Momota, care în perioada 3 martie – 15 decembrie 2019, a câștigat 11 titluri la proba de simplu masculin. Momota l-a depășit pe Lee Chong Wei, prin victoria de la BWF World Tour finals din 15 decembrie 2019, LCW deținea până atunci recordul de 10 titluri câștigate într-un singur sezon, în 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!