FRB Vis si realitate(I)Din greutatile unui presedinte (pe mandat scurt) al Federatiei Romane de Badminton, azi: despre riscul de a fi scuipat la festivitatea de premiere!

martie 6, 20200

Deschidem azi pentru interesatii nostri cititori, printre care stim sigur ca se afla si psihologi, si sociologi, si medici, si avocati, o serie de articole prin care ne dorim sa ii informam si, de ce nu, sa-i provocam la dezbateri de idei.

In 2017, atunci cand am initiat proiectul acestui site, noi fondatorii, ne-am dorit sa creem o sectiune de tip blog, in care sa gazduim articole cu provenienta cat mai variata, despre lucrurile interesante si frumoase care lipseau din peisajul mediatic online al sportului romanesc – lucruri speciale in sensul frumos despre mai micii sau mai marii badmintonisti romani. Vedeam aceasta sectiune ca pe o oportunitate, pe o „piata a informatiilor si opiniilor” de badminton in care nu se stia si nu se discuta nimic, decat in grupuri si grupuscule, sau daca vreti mai pe romaneste, in bisericute!

Viata insa… bate filmul. Te trezesti dimineata cu ideile tale iar seara te culci cu ideile altora! Si atat de mult te incarci cu ideile altora, in asa fel incat ajungi sa nu mai poti adormi, sa te necajesti, sa te sucesti, sa tii in disperare ochii inchisi, ca poate – poate vei reusi sa incarci macar vreo 3 ore de somn (macar ca  aplicatia de health de pe telefonul de langa tine sa iti poata face vreun raport! !:) pana cand ziua cea noua vine iarasi sa te preia, acum in martie, cu un minut mai devreme chiar decat cea anterioara, ca si cum tu ai fi si dormit in plus…

Tot incerc sa creionez un intro cat mai fin, cat mai placut, asa ca o crema lubrifianta sau un pansament pentru o durere sau pentru o leziune violenta. Ma chinui prea mult, nu am suficienta inspiratie, si nici nu pot conta acum pe alcool intrucat voi avea de condus si nici prieteni prin ministerul de interne nu am…

Asadar, so be it!!! Redau mai jos nescos din context, needitat, luat cu Snipping Tool, doar 6 randuri din ultimul mesaj public (trimis catre toti antrenorii si directorii de cluburi aflati in raza de actiune a doamnei presedinte pentru termen scurt a Federatiei Romane de Badminton – Elena Maria Nicolae:

Nu am ingrosat sau subliniat nimic.

Iata, dragi urmatori ai articolelor mele, parinti, sportivi, juniori, amatori, chibiti, de ce va spuneam eu mai spus ca trebuie sa gasesc un „pansament” pentru aceasta, nici nu stiu cum sa ii spun: declaratie, elucubratie, traire, minciuna, dezinformare, manipulare, bomba, fitil, „duma”, batjocura, jena.

Cum ar trebui sa reactionez eu ca parinte al copilului meu „personal” la citirea acestor randuri. Sa il iau pe copil la intrebari??? Daca as fi in anii „50, si as fi anchetator, poate ar recunoaste cumva daca ii pun lampa-n ochi dupa ce ii voi fi „rezolvat” si pe martorii grozaviei!!! Dar nu, suntem in 2020, mai mult, la ravnitele momente de pe podium n-a fost niciodata singur cu augusta autoritate federala, ba mai mult – era si lume care facea poze si aplauda la cativa metri distanta!!!

Dar … chiar si asa, se presupunem ca secretia s-ar fi autopropulsat spre obrazul prezidential! Oare cum ar fi trebuit sa reactioneze? Sa opreasca ceremonia, sa ceara cuiva un servetel sau se stearga cu cotul sau cu umarul,  sa ii retraga medalia, sa il defere „comisiei de disciplina”, sa dea si doamna un retur???!!!

CUM??? Cum este posibil asa ceva? Cum poate un presedinte de federatie sportiva sa debiteze pe partea superioara a tubului digestiv asa ceva??? Oare acest articol, odata citit, nu trebuie sa provoace niste intrebari la oficiali din MTS: o fi autorul articolului luat in colimator de doamna si de consilierul sau (care intre timp nici nu se mai straduieste sa se acopere), dar chiar pana aici sa ajungem ???

Calin Tudor Turcu este copilul meu cel mare si nu a scuipat sau injurat sau jignit niciodata pe cineva intr-o sala de badminton sau in afara ei, de cand s-a apucat de badminton – de la 6 ani si pana acum!

Din dezamagire in satisfactie!

Si da, am folosit imaginea lui, intrucat el este unul din motivele pentru care eu – tatal lui, am pornit clubul Armada! Calin mi-a dat pana acum motive de a adormi mereu linistit si de a ma trezi mereu inspirat!

Iar alaltaieri, pe 04.03.2020, Elena Maria Nicolae mi-a creat mie si familiei mele insomnii si tensiuni. Acum sunt doar insomniile noastre, insa ma tem ca incetul cu incetul vor fi si insomniile multora din badmintonul romanesc, atat timp cat termenul scurt va deveni mandat pe 4 ani. Stiu ca este o tactica de gherila, de disperare, de ciuda, de naduf ca nu reusiti sa ne controlati pe toti, altfel cum pot sa imi explic gestul dumneavoastra, stimata presedinte pe mandat scurt???

Aceasta platforma va sta la dispozitie pentru drept la replica, daca veti putea formula o replica scrisa, consistenta din punct de vedere al faptelor.  „Replicile” cu recuperari de prejudicii iluzorii, plangeri penale si alte forme de intimidare care inca nu v-au iesit, suntem pregatiti sa le infruntam asa cum am facut-o mereu: cu demnitate si cu adevarul mereu gol-golut!

Asadar, incheiem aici primul episod – pilot, dintr-o serie mai lunga, cu cadenta pe care ne-o dorim saptamanala, cu o concluzie caustica: Daca vrei sa fii presedinte de federatie, fa orice dar nu batjocori pe cei fara de care cartea ta de vizita nu are sens: SPORTIVII, indiferent daca iti place sau nu fata lor! Iar daca te-ar scuipa vreunul cu adevarat,  sa te intrebi prima data pe tine de ce ar fi facut-o! Fara sportivii astia care te scuipa – chiar si in imaginatia ta, nu ai mai avea de ce sa te intitulezi presedinte!

 

Cristian Turcu

 

 

Adaugă un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!