Câteva recorduri greu de egalat în badminton

February 16, 20200

Badmintonul a devenit un sport din ce în ce mai cunoscut și apreciat, la nivel mondial, crescându-i popularitatea după fiecare turneu important. Este un sport care nu își dezamăgește niciodată suporterii, încântându-i cu dinamica sa.

Dealungul timpului au fost înregistrate mai multe recorduri greu de egalat, și vă prezentăm în cele ce urmează câteva dintre acestea:

1. Gao Ling deține recordul pentru cele mai multe medalii olimpice câștigate

Gao Ling cele mai multe medalii la badminton la olimpiada
Sursa: https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/jun-zhang-and-ling-gao-of-china-win-gold-in-the-mixed-news-photo/1052710

Gao Ling este o jucătoare născută la data de 14 martie 1979, în Wuhan, Republica Populară Chineză, și deține recordul pentru cele mai multe medalii câștigate de un jucător de badminton, la Jocurile Olimpice.

Legendara jucătoare chineză, a câștigat medalia de aur la proba de  dublu mixt  și medalia de argint la proba de dublu feminin la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

A continuat cu o medalie de aur la dublu mixt și o medalie de bronz la dublu feminin, la Jocurile Olimpice de la Atena 2004.

2. Lee Chong Wei’s – cel mai puternic smash în 2015, la Hong Kong Open

Lee Chong Wei record mondial la smash 408 km la ora
Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/544583779923929800/?lp=true

Celebrul jucător de badminton , născut în 21 octombrie 1982 la Bagan Serai, Perak, Malaysia, considerat unul dintre cei mai mari jucători de badminton, din lume,  a stabilit în 2015 recordul pentru cel mai puternic smah în tmpul unui meci.

După scandalul de dopaj în care a fost implicat, în anul 2014, a revenit pe teren în 2015 determinat să își demonstreze lui și întregii lumi, că este încă in jucător de top și poate câștiga turneul Hong Kong Open. Astfel, în timpul unui meci din cadrul turneului, Lee Chong Wei a reușit cel mai puternic smash în timpul unui meci, mingea pornind din rachetă cu viteza de 408 Km/h. Acesta este încă cel mai mare record înregistrat la o competiție internațională.

Alte recorduri deținute de Lee Chong Wei:

Lee Chong Wei deține recordul de a fi câștigătorul a celor mai multe competiții Superseries, la proba de simplu  masculin – 46 la număr

De asemenea, Lee Chong Wei deține recordul de fi obținut 3 medalii de argint, la proba de simplu masculin, la 3 ediții succesive ale Jocurile  Olimpice.

3. Fu Haifeng

Fu HAIFENG record la dublu masculin
Sursa:https://www.jakpost.travel/vwall/iRbximb_fu-haifeng-wallpaper-fu-haifeng-family-wife-name/

Jucătorul chinez FU Haifeng, născut la 23 august 1983, în Jieyang, Republica Populară Chineză este o legendă a badmintonului la proba de dublu masculin,  Fu Haifeng fiind de 3 ori medaliat la JO, proba de dublu masculin.

Deține 2 medalii de aur obținute in 2012 și 2016, și una de argint la JO din 2008 de la Beijing.

Fu Haifeng este singurul de dublu masculin, care a câștigat 2 medalii de aur la 2 ediții succesive a JO. 

4. LIN DAN

Lin Dan - unul dintre cei mai faimoși jucători de badminton din toate timpurile
http://www.badmintoneurope.com/cms/default.aspx?clubid=4685&m=5791036&cmsid=239&pageid=5381&

Veteran jucător chinez, născut la 14 octombrie 1983, în Longyan, Republica Populară Chineză, Lin Dan a devenit primul jucător care a reușit un  “Super Grand Slam” la vârsta de 28 de ani.

Lin Dan deține și recordul de a fi câștigat de 2 ori medalia de aur, la 2 ediții succesive ale Jocurilor Olimpice, la proba de simplu masculin.

Informații preluate de pe: https://www.newsbytesapp.com/timeline/Sports/49308/225188/badminton-a-look-at-some-fascinating-records

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!