Ganduri si trairiMarsutizarea – acum si in badmintonul de pe la noi!

octombrie 23, 20196
https://badmintonarmada.ro/wp-content/uploads/2019/10/68407263_2428807957444291_3838696616450064384_n.png

Dragi cititori,

Fara a face eforturi investigative deosebite, intrucat nu-i asa – traim in epoca Social Media, si nici prin a intentiona dezvaluiri pretins socante, folosim iata acest blog de comunicare publica pentru a pune in atentia organizatorilor de competitii badmintonistice de pe meleagurile gradinii carpatice o situatie cel putin inedita, insa cu un potential de responsabilitate complet nebanuit de ciudata pentru ei.

Este vorba de inregistrarea cu identitatea reala sau nu pentru participarile la turnee. Sigur, platforma Tournament Software nu poate veridicitatea informatiilor celui care isi face cont, gen adresa, data de nastere, club, insa olandezii care au creat softul se exonereaza prin disclaimer de raspunderea asupra adevarului celor remise de catre jucatorul care si-a facut cont spre, nu-i asa, a participa la o captivanta competitie!

Informatiile publice de pe Tournament Software, de pe platformele de socializare Facebook si Instagram ne arata ca la evenimentul Cupa de Primavara Deva 2019 (29-31 martie 2019) a fost inscrisa jucatoarea Maria Gaboreanu, care a jucat in doua probe.

Confruntand atat partenerii de joc dar si oponentii, primim certitudinea ca aceeasi jucatoare, de data acesta sub numele de Maria Gaborean a participat si la concursul anterior Cupa Cheile Gradistei – Noiembrie 2018.

Intr-un mod fericit, prestatia in concursul din cea mai frumoasa arena de la peste 1000 m altitudine din Romania – cadru excelent pentru un turneu de amatori de toate nivelurile a fost una chiar meritorie, intrucat jucatoarea Maria Gaborean a reusit in premiera o clasare pe podium. Fotografia care a circulat in retelele social media ne-o arata pe un podium pe care parca nici nu ii vine sa creada ca a fost nevoita sa urce, fara partener, intrucat acesta era amfitrionul evenimentului.

A trecut vara si iata-ne gata de reeditarea evenimentului Cupa de Toamna 2019 de la Deva, in al carui grup de jucatori inscrisi citim despre !!! ooops !!! jucatoarea Elena Nicolae. Sigur, confruntand si lista de jucatori inscrisi la tomnaticul eveniment Cupa Noesis, gasim de netagaduit ca aceeasi jucatoare – Elena Maria Nicolae, se inscrie la turnee sub nume diferite.

Asadar, sa presupunem ca sunteti organizator de concursuri, va puneti la dispozitie toata energia dar si RESPONSABILITATEA si un jucator inscris la turneu (pe un formular de proprie raspundere in care isi confirma in scris identitatea si starea medicala pentru a juca) sufera o accidentare si trebuie sa intervina un serviciu de urgenta medicala sau orice alt tip de organ public de urgenta, inclusiv Politia.

INTREBARE PUBLICA: CINE RASPUNDE PENTRU INTEGRITATEA MEDICALA SI FIZICA A UNUI JUCATOR FARA AVIZ DE MEDICINA SPORTIVA (nici macar banala adeverinta de la medicul de familie), PRIMIT DE BUNA CREDINTA IN CONCURS, DAR CU IDENTITATE FALSA??? Ducand lucrurile la extrem, in cazul unui infarct, cine ar fi fost raspunzator?

________________________________________________________________________________

Aproape toata lumea din badminton stie ca in aceasta vara, doamna ELENA MARIA NICOLAE a fost singura candidata si aleasa ca atare in postul de presedinte interimar al Federatiei Romane de Badminton. Doamna presedinte a prezentat public un CV din care intelegem ca pe langa competente tehnice demne de evidentiat in 2019 (de exemplu utilizarea pachetului Microsoft Office – MS Word, Excel, Power Point) si-a construit o cariera cu complementaritati in zona de „intelligence”.

Abia dupa ce am citit cu atentie CV-ul doamnei presedinte si am fost si informati tot de catre dumneaei despre numirea unui „consilier” – responsabil cu relatia pentru sportivii amatori (lasam cititorii sa se intrebe cine lipseste de pe podiumul „prezidential”) – aflat pe statul de plata tot al unei institutii de securitate nationala, am realizat totusi ca poate inscrierea la turnee sub alte nume, sau vizitele la sali bucurestene fara a te prezenta atunci cand esti salutat, sau chiar urcarea pe un podium dar cu diploma intoarsa pe dos, toate acestea asadar, fac parte dintr-un banal job description. Poate doamna presedinta si consilierul sunt doar intr-o  simpla misiune de serviciu pe care o indeplinesc cu cel mai mare zel, dar in acest caz, ce cautam noi in aceasta misiune?

Ramane laudabila investitia personala in acest sport, doamna presedinta a investit in echipament, mingi de joc, a platit taxe de concurs, a platit diverse cheltuieli federale curente din propriul buget, iar de cand a devenit presedinte unii sportivi au primit si fructe gratuit.

Dreptul la replica este subinteles, iar replica este binevenita. Si ma refer la replica scrisa, cu argumente si informatii veridice, de la statura unui presedinte de federatie sportiva olimpica, cu un statut paralel de demnitar in statul roman. Cu totii ne dorim sa stim cine sunteti, de fapt!

Sunt sigur ca cititorii micii dar sufletistei noastre comunitati vor aprecia aceasta clarificare, federala de acum. Cel putin in perspectiva alegerilor pentru un mandat de 4 ani de presedinte, alegeri care bat la usa, la inceputul lui 2020.

Inchid prin a sublinia linia strict narativ-descriptiva a acestui articol, el avand ca scop doar buna informare a iubitorilor badmintonului romanesc.

Nu voi cere share-uri si like-uri ci doar doar voi parafraza un slogan auzit de curand la un radio bucurestean: „Fiti buni si fiti nebuni!”

Cristian Turcu, 23.10.2019

Photocredit: reteaua de socializare Facebook.

 

Comentarii

 • Radu Popeanu

  octombrie 23, 2019 at 7:22 pm

  Buna ziua! Am rugamintea ca autorul acestei postari sa prezinte sursa fotografiei din postare. Fotografia imi apartine, singura sursa de provenienta a fotografiei foate fi pagina ACS Badminton Tg.Mures si nu stiu ca eu sau un reprezentant al ACS Badminton Tg.Mures sa ne fi dat acordul ca fotografiile sa fie folosite in scopuri de vendeta personala a d-lui Turcu! Atat eu ca persoana cat si ACS Badminton Tg.Mures nu dorim sa fim asociati in nici un fel cu aceasta speta. Astept un raspuns! Multumesc!

  Reply

  • Turcu Cristian

   octombrie 24, 2019 at 2:32 pm

   Buna ziua domnule Radu Popeanu!
   Pentru instiintarea dumneavoastra, am folosit doar una din multiplele surse descoperite pe reteaua de socializare Facebook. Pe pagina Club Sportiv Badminton Targu Mures, nici nu am cautat. Prin urmare, daca asa cum sustineti – fotografia exista acolo si o considerati sensibila si aducatoare de prejudicii, o puteti sterge chiar dumneavoastra de pe propria pagina.
   Informativ, fotografiile de la respectivul eveniment se afla in colectiile publice Facebook (timeline-uri) ale cel putin 13 persoane care au participat la respectiva festivitate de premiere, dar si in memoria individuala a tuturor participantilor la o festivitate de premiere PUBLICA a unui eveniment PUBLIC, intr-o sala PUBLICA si carora nu li s-a cerut niciodata de catre organizator consimtamantul de a nu face face fotografii sau de a nu le distribui ulterior.
   Atat eu cat si cititorii nostri („mai inteligenti decat noi” – ca sa preiau o sintagma din headline-ul revistei Academia Catavencu din anii „90) suntem amuzati totusi de demersul dumneavoastra si nu ne putem abtine sa il comparam cu felul cum alegeau sa reactioneze diversii potentati ai acelorasi ani atunci cand un ziar central publica o ancheta sau un reportaj despre diversele lor afaceri judetene iar acestia trimiteau „gorilele” sau apropiatii sa cumpere intreg tirajul direct de la chiosc!!!
   In secundar, pentru a considera ca derulam o „vendeta personala” fata de noul top management al Federatiei Romane de Badminton, cand articolul reda o situatie REALA SI PREMEDITATA, de dedublare a unei identitati, si pune pe tapet o ipoteza (e adevarat, extrema dar nu imposibila, de raspundere PENALA, nu civila a unui organizator de turneu de amatori) credem ca trebuie sa va reamintiti ca acum 30 de ani s-a murit pentru libertatea de exprimare si de opinie. In Romania anului 2019 – parte a Uniunii Europene (cu siguranta in alte tari din spatiul ex-URSS pana acum as fi fost „neutralizat prin mijloace tehnice” – ca sa preiau mot-a-mot din bagajul de formulari ale doamnei nou presedinte FRB), delictul de opinie nu este incriminabil de vreun cod juridic ci doar sanctionabil de catre auditoriu iar daca dumneavoastra doriti sa va exprimati un punct de vedere in mod transparent si argumentat, atunci platforma noastra va fi prima care va va prelua mesajul.
   Altfel, sunteti liber fie sa nu cititi articolul, fie sa ignorati pagina, fie sa o raportati ca irelevanta pentru valorile dumneavoastra!
   Sau, daca ajungeti pe podium la concurs, sunteti la fel de liber sa cereti oamenilor sa nu va fotografieze decat in scopurile agreate in comun cu dumneavoastra! Sigur, exista posibilitatea ca sa nu puteti controla reactia oamenilor, asa ca va ramane optiunea, fie de a nu urca pe podium, fie de a poza cu spatele, sau cu diploma intoarsa.
   Va multumim, va dorim succes si va asteptam cu dreptul la replica!

   Reply

   • Radu Popeanu

    octombrie 24, 2019 at 6:33 pm

    Cristi, singurul lucru care te-am rugat a fost sa nu asociezi clubul din care fac parte si pe membrii acestuia cu problemele tale personale… dar se pare ca fiecare intelege ce vrea…. fotografia e facuta de mine si nu vreau sa o folosesti fara acordul meu. E destul de clar?

    Reply

    • Turcu Cristian

     octombrie 25, 2019 at 9:47 am

     Pai mai Radu… cine a „asociat clubul si membrii”? Si cu ce? Daca vrei o confidenta, pana la comentariul tau de ieri nu stia mai nimeni de povestea cu fotografia clubului ACS Tg. Mures! Si chiar mai facut sa verific pe Facebook si am descoperit cca 40 de fotografii, unele aproape identice.
     Mai verifica te rog.
     „Problemele mele personale”??? Really??? Mai citeste odata articolul, si cu ” picioarele in apa rece”- ca sa il promovez si pe domnul „consilier”
     Poate urmatorul articol te va edifica pe deplin referitor la cat de „personale” sunt problemele.
     Between us: o tacere ar fi de aur!

     Reply

    • Turcu Cristian

     octombrie 25, 2019 at 3:55 pm

     Si inca o intrebare Radu: tu vrei sa te disociezi de problema MORALA a unei inscrieri sub identitate ascunsa sau esti solidar cu ea?

     Reply

 • Bad Mintonescu

  decembrie 7, 2019 at 1:12 pm

  elena maria niculae sau maria gaboreanu = normal pentru o securista cu veleitati sportive 🙂
  legile, regulamentele si normele sunt facultative pentru multi din aceasta categorie

  Reply

Adaugă un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!