Muschetari vechi și noi la Cupa Berceni U9|U15, 2019

April 9, 20190

Cupa Berceni. Da, jucătorii de badminton cunosc bine acest concurs, mai cu seama cei de vârstă cu Călin al meu, adică copiii de 12 – 13 ani. Și din cei mai mititei încep să îl cunoască, pentru că de vreo trei ani încoace, Armada este mereu prezentă la acest concurs.

Și cum să il uiți, când Facebook-ul iți amintește, dis de dimineata, cu o poză de acum 4 ani, ca și pe vremea aceea, în data de 6 aprilie, tot la Berceni ne aflam. Și ca sa vă arăt ca nu glumesc, iată și poza cu pricina. Recunoașteti cei 4 muschetari de seamă de pe podium? Mulți dintre voi ii recunosc. Alții, de abia acum ii văd și, probabil ii admiră, întrebându-se când oare vor juca și copiii lor un asemenea badminton.

Să revenim la oile noastre. Adică la Cupa Berceni 

2019, categoriile U9 si U15. La categoria U9, adică cei mai mici dintre cei mici, ne-am prezentat cu 3 mari speranțe: Sofia, Sebastian si David. Sofi de abia a făcut 7 ani, dar are deja experiență in concursuri de genul acesta. Drept pentru care, se prezintă la teren cu încredere și ne arată că a învățat jocul. A învățat până și să servească, deși este doar un pic mai mare decât racheta pe care o ține în mână :)) 

Sebi are tot 7 ani. Doar că la el în categorie sunt copii mai mari cam cu un an, care joacă bine și e greu să te califici și să ajungi pe podium. Dar cum Sebi este un luptător, intră în teren și demonstrează ca are valoare. După primul meci, vine serios la Cristi și îi spune: “Cristi, l-am bătut cam rău pe băiatul cu care am jucat.” “Pfff, lasă Sebi că iți trece”, zice Cristi amuzat.

Mda, s-a cam blocat Sebi. Nu prea întelege gluma.

Printre meciuri jucate la limita, lacrimi de supărare, zâmbete fericite, bătături, glezne sucite de la alunecatul pe parchetul din sală, găsim timp și pentru distracție. Pauza de masă se transformă într-un joc “înger și demon” la dublu. Copii, părinți și antrenori se amuză într-un joc in care nimeni nu pierde, și toată lumea râde. Dubluri făcute ad-hoc câștigă puncte neașteptate în fața unor jucători bine cotați. Cine ar vrea să stea acasă la teme sâmbăta după-amiază? În nici un caz noi :))

Și cum în nici un concurs nu poate urca pe podium toată lumea, nici în badminton nu urcă. Medaliații sunt:

  • Sofia (locul II WS, categoria U9),
  • Claudia (locul I, WD, categoria U15, alături de buna ei prietenă Bianca Popescu de la clubul CSS6 București),
  • Călin (locul III MS si locul I MD la categoria U15, la dublu avându-l partener de joc pe Mihai Bogdan, CSM Timișoara).

Bravo, copii! Bravo Sofi, Sebi, David, Alecsandra, Alexandra, Simina, Alex, Alexandru, Daria, Claudia, Călin! Multumim Adi, Nico, Flori, Costi, Elena, Marian, Geogiana! Armada crește împreună cu voi, și crește frumos.

Să ne revedem cu bine la următorul concurs!

Alina Turcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!