Evoluții frumoase și interesante la Cupa Berceni U9/U15, 6-7 aprilie 2019!

April 8, 20190
Cupa Berceni U9/U15, 6-7 aprilie 2019

Ultimul concurs disputat la categoriile U9 si U15 a adus la dispoziția cunoscătorilor nume noi de jucători precum și rezultate surpriză.

La categoria de inițiere U9, comunitatea Armada a fost reprezentată de Sofia Ungureanu , Sebastian Pătru, și David Petre Alexandru,  născuți în 2012, jucători aflați la primul concurs de fel din 2019.

Sebastian Pătru a trebuit să se recunoască învins în sferturile de finală, în fața lui David Farca de la ACS Transilvania Brașov, mai mare cu un an și mai puternic.

Tot la categoria U9 a debutat si sportivul David Petre Alexandru, antrenat in sala Scolii 54 Bucuresti.

Sofia, spre incantarea publicului, a jucat excelent, ajungand in finala, pierduta la mare lupta contra Amaliei Vlad, tot de la ACS Transilvania Brasov, tot nascuta 2011 si, implicit, mai puternica. Sofia, cea mai mica jucatoare de la Armada, a avut o prestatie frumoasa, fiind calma si aratand ca are in formare un bagaj tehnic excelent.

La categoria U15, pe lânga titularii de drept ai categoriei (Călin Tudor Turcu, Claudia Ilie, Daria Ungureanu) au fost înscriși si cei din generația 2008: cele două Alexandre, cei doi Alex, precum și Simina Turcu. O evoluție notabilă a avut Alex Gabriel Pene contra mult mai avansatului Albert Constantinof (Sportul Studențesc), reușind să obțină 22 de puncte în primul set.

Daria Ungureanu a avut o evoluție ștearsă în partida cu Denisa Muscalu (CSC Berceni) nereușind să ii găseasca antidot mult mai rapidei și tehnicei oponente.

Evoluții oscilante au avut cei mai buni doi jucători ai clubului la U15:

Claudia Ilie a ratat intrarea pe podium pierzând în sferturi contra Laurei Constantin (Sportul Studențesc). Meciul a fost intens disputat Claudia arătând un progres tehnic vizibil, pentru prima dată reușind (chiar spre surprinderea ei lovituri de rever sau lift-uri în doi timpi în cross de pe backhand). Disputa dintre cele două sportive rămâne interesantă pe viitor, ele fiind bune prietene în afara terenului de joc. În schimb, în proba de dublu fete U15, Claudia a arătat o forță de joc excelentă, bazată pe o determinare teribila. Împreună cu prietena ei de la începuturile practicării badmintonului la CSS6 București – Bianca Popescu, Claudia și-a controlat loviturile, și-a regăsit un timing optim de deplasare și de compensare a spatiilor. Dublul Claudia Ilie / Bianca Popescu si-a reconfirmat suprematia in competiția internă, dovedind ca ultimele doua concursuri nationale castigate nu au fost intamplatoare.

Călin Tudor Turcu a abordat proba de simplu băieți U15 din postura de favorit 1 însă s-a dovedit încă odată ca atunci cănd este primul favorit nu reușeste să iși calibreze ritmul interior la așteptările mărite. După un meci spectaculos, în 3 seturi, cu noua speranță a gazdelor – Luca Pandele (2007), Călin a jucat și câștigat în regim de “avarie” cu Matei Puiu (datorită unor bătături și leziuni la piciorul drept) iar in semifinala turneului a trebuit să se declare învins de mai vechiul său rival și prieten de la CSS 6 București – Andrei Coman. Deși a condus primul set, Călin a cedat nervos la finalul setului 1, nereușind să mai revină la calm în setul doi. Andrei a dovedit că poate fi atent și disciplinat tactic, reușind să il țină sub presiune pe Călin, prin mingi agresive pe forehand coroborâte cu drop-uri în cross pe backhand. Meciul a fost frumos în special prin intensitatea duelului mental intre Călin si Andrei, doi jucători care se inteleg foarte bine și se respecta in afara terenului de joc. Dupăadmiterea la liceu, vor urma cu siguranță alte evoluții în interiorul categoriei de U15, atât Călin cât si Andrei – anul viitor urmând să privească sportul cu sentimente mai așezate, odată trecut examenul de admitere.

Totuși, surpriza turneului de U15 a fost provocată de dublul adhoc Călin Tudor Turcu/Mihai Bogdan (CSM Timișoara). Fără seeding, dublul surpriză a avut o evoluție excelentă, cei doi băieți născuți  în 2005 reusind sa surclaseze mult mai legatul dublu Cosmin Anton/Cristian Moise (Sportul Studentesc) in sferturi, să iși ia revanșa față de dublul Vlad Dehelean/Luca Pandele, și in finală, să se impună net in fata campionilor naționali ai categoriei U15 – Andrei Coman/Dinu Pandele. Punctul victoriei din turneu a adus bucurie și descătușare pentru Călin și Mihai, pentru prima dată aceștia reușind să iși dovedească și calitațile de dubliști. La fel ca și în cazul Claudia Ilie/Bianca Popescu, faptul că între ei există compatibilități de personalitate compensează faptul că provin din cluburi diferite.

După jocul rezultatelor din competiția internă, rămâne interesant de urmărit politica de selecție pentru loturile naționale a selecționerului U15, întrucât, se distinge deja la nivelul U15 un început de specializare pe probe al anumitor jucători. Singura probă de dublu unde favoriții 1 au câștigat a fost cea de dublu mixt, dublul Coman/Stoica respectându-și supremația internă, pe fondul unor evoluții sub așteptări ale oponenților.

Clubul ACS ARMADA SUD a avut la start 11 jucători înscriși, reușind să obțină 4 locuri pe podium:

  • 1 medalie de aur la dublu băieți U15
  • 1 medalie de aur la dublu fete U15
  • 1 medalie de bronz la simplu băieți U15
  • 1 medalie de argint la simpu fete U9

Mulțumim sponsorilor, părinților și felicitări copiilor pentru faptul că au reușit să învețe mai mult!

Echipa tehnică: Andrei Antonescu (preparator fizic), Mircea Oancea (Școala 54 București), Alina și Cristian Turcu.

#FORZAARMADA

GALERIE FOTO Cupa Berceni U9/U15, 6-7 aprilie 2019:

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© copyright badmintonarmada.ro. Toate drepturile rezervate!